Skip to content

Nyári diákmunka Felsőzsolcán – Idén is fogadják a fiatalokat az önkormányzat intézményei

 

Idén is fogadnak fiatalokat az önkormányzati intézmények Felsőzsolcán a nyári diákmunka programban. Jelentkezni olyan 16 és 25 év közötti tanulók tudnak, akik nappali tagozatos vagy igazolt hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Facebook

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosít Felsőzsolca Város Önkormányzata a fiatalok számára, a nyári diákmunka programban történő részvételre. A diákoknak június 17. napjától nyílik lehetőségük, hogy regisztráltassák magukat az illetékes járási hivatalnál, míg a tényleges foglalkoztatásra 2024. június 17. napjától – augusztus 31. napjáig kerülhet sor. A programban 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok vehetnek részt, akik szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A foglalkoztatás történhet az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményben is. A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható önkormányzati foglalkoztatás esetén.

Az önkormányzati intézmények helyei hamar betelnek, ezért érdemes minél hamarabb eleget tenni a jelentkezési feltételeknek. A 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos tanulóknak első lépésként a tervezett foglalkoztatás kezdetét megelőzően az illetékes Járási Hivatal Foglakoztatási Osztályához munkaerőigényt, illetve kérelmet kell benyújtaniuk.  A jelentkezéshez szükség van a személyes okmányaikra, valamint érvényes diákigazolványukra, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásra. 

A programban való részvétel feltétele: A regisztrációt követően a Felsőzsolcai Városüzemeltető Központ munkatársainál lehet jelentkezni a Felsőzsolca, Szent István u. 23. sz. alatti központi irodában, a meghirdetésre kerülő 2024. július 1-31. és 2024. augusztus 1-31. időszakokra. Mindkét turnus esetén napi hat órában foglalkoztatja az önkormányzat a diákokat. Egy diák idén is csak egy turnusra jelentkezhet, annak érdekében, hogy minél több fiatal lehetőséget kapjon a munkavállalásra. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200.100 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe, tört hónap esetén időarányos bérezés jár – tájékoztat Molnárné Vantal Nikoletta, a Felsőzsolcai Városüzemeltető Központ igazgatója.