Skip to content

Nyárbúcsúztató Szabadtéri Kastélykoncert

Újra „hazai színpadon” a La Barriere Manouche Jazz Zenekar. Fantasztikus koncerttel búcsúztatták a nyarat Felsőzsolcán.

A korábbi évekhez hasonlóan három alkalommal várta az érdeklődőket Felsőzsolca Város Önkormányzata a Kastély koncert rendezvénysorozat eseményeire, hogy nyáresti szabadtéri koncertekkel ajándékozzák meg a Bárczay-kastélyba látogatókat.
A város polgármestere úgy gondolta, hogy egy ilyen nyári programra is szükség van a város életében és a résztvevők száma évről évre igazolta is ezt. Telnek az évek, és a kezdeményezés egyre népszerűbb, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy több mint százan búcsúztatták a nyarat tegnap a Nyárbúcsúztató Szabadtéri Kastélykoncerten.

19 órától a La Barriere Manouche Jazz Zenekar koncertje fogadta az érdeklődőket a fényárban úszó Bárczay-kastély udvarán. Az autentikus manouche jazzt játszó zenekar tagjai törekszenek az eredeti Django Reinhardt által megalkotott stílus interpretálására. Repertoárjukat a 30-as 40-es évek hangulatát idéző, akkori standard jazz dallamai, a francia sanzonok és a swing sajátos feldolgozásai jellemzik. Koncertjeiken a népszerű jazz korszak melódiái kelnek életre a zenekar korhű tolmácsolásában. Az esti koncerten az ebből az időszakból származó magyar szerzemények is színesítették az előadott dalok listáját. A népszerű dallamok Orosz Marcsi énekhangjával kiegészült hangzásvilága elhozta Franciaországot a közönség számára.
A koncertet követően az est hátralévő részében a szintén felsőzsolcai kötődésű DJ Bundi szórakoztatta a közönséget biztosítva a talpalávalót, aki a retro válogatással minden korosztályt megmozgatott.

Ugyan a nyárnak vége, de szeptemberben is színes programokkal várják az érdeklődőket Felsőzsolcán az önkormányzat szervezésében megrendezésre kerülő 24 órás futás – Sport és egészség nap, és az Alma Feszt alkalmával.