Skip to content

Népszámlálás 2022 – október közepéig válaszolhatnak az interneten

student, typing, keyboard-849825.jpg

A háztartásokba megérkezett népszámlálásra felkérő levelekben található 12 jegyű kódokkal, lehet kitölteni az online kérdőívet a www.nepszamlalas2022.hu weboldalon. Október 16-áig interneten zajlik az önkitöltés, erre a könyvtárban is lehetőséget biztosítanak a lakosoknak, azután pedig a számlálóbiztosok keresik fel a háztartásokat. A népszámláláson részt venni kötelező.

A kérdőívben számos kérdés a lakásra vonatkozó adatokat méri fel. Az energiahatékonyság miatt ezek most különösen fontosak. A személyes adatok megadásán túl a kérdéssor kitér többek között a kitöltők családi állapotára, a nyelvtudására vagy például az iskolai végzettségére is. De a rákérdez a válaszadók digitális jártasságára és a háztartások internethasználatára is.

A kérdőívet a www.nepszamlalas2022.hu weboldalon lehet kitölteni. Az előzetesen kipostázott felkérő levelek tartalmazzák azt a 12 jegyű kódot, amellyel meg lehet nyitni a kérdőív kitöltő felületét. Interneten október 16-áig lehet válaszolni, az online kitöltésre a könyvtárban is lehetőséget biztosítanak. Akik ezt nem teszik meg, azokat számlálóbiztosok keresik fel.

Magyarországon ez a 16. népszámlálás, amely mintegy négymillió háztartást érint, és akkor lesz sikeres, ha minden Magyarországon élő ember kitölti a kérdőívet, mivel ezáltal nélkülözhetetlen statisztikák készülnek.