Skip to content

Nem tudták félrevezetni a rendészeket

 Fotó: Illusztráció

Facebook

Felsőzsolca Város tekintetében az elmúlt időszakban több tulajdon elleni szabálysértés és egyéb jogsértés történt a lakosság és nem magánszemélyek sérelmére egyaránt. A rendészek gyors reagálásának és magas szintű szakmai munkájának köszönhetően az elkövetők szinte minden esetben azonosításra kerültek, túlnyomó részük még 24 órán belül. A sikeres munkához hozzájárult a rendőrséggel és lakossággal kialakított kivételes információcsere.

Felsőzsolca Város tekintetében az elmúlt időszakban több tulajdon elleni szabálysértés és egyéb jogsértés történt a lakosság és nem magánszemélyek sérelmére egyaránt.
Az ismeretlen elkövetőkkel szemben indult eljárások felderítése érdekében, minden esetben szükségességé vált a térfigyelő kamerák felvételeinek megtekintése és elemzése az elkövetők azonosítása érdekében. A rendészek gyors reagálásának és magas szintű szakmai munkájának köszönhetően az elkövetők szinte minden esetben azonosításra kerültek, túlnyomó részük még 24 órán belül. A sikeres munkához hozzájárult a rendőrséggel és lakossággal kialakított kivételes információcsere.

A még hatékonyabb munkavégzés érdekében folyamatos a városban üzemeltetett térfigyelő kamera rendszer bővítése és karbantartása. A kamerák élő és rögzített képeit a Felsőzsolcai Önkormányzati Rendészet rendészei követik figyelemmel.  A hatékony tevékenységüknek köszönhető, hogy a közelmúltban elszaporodó hulladékgyűjtő edényzetek közterületen történő kiborogatását végző személy kilétére is fény derült, így feljelentésük alapján eljárás indulhat az elkövetővel szemben.

Mindezeken túl szolgálati időn kívül is eredményes a munkájuk, hiszen a helyben lakó rendész kolléga a sportpálya közelében állított meg két személyt, akik az óvoda udvaráról eltulajdonított eszközöket igyekeztek gyalogosan elvinni, azonban igazoltatásukat követően a kiérkező rendőrjárőrök az egyik bűnismétlőt a rendőrkapitányságon előállították – erről Dr. Kakas Zoltán, hatósági osztályvezető tájékoztatott, aki elmondta, hogy Felsőzsolca Város Önkormányzata a rendészet és a közterületi kamerák tervezett bővítésével tovább kívánja erősíteni a lakosság biztonságérzetét.