Skip to content

Minden, amit a Tavaszi gyermekétkeztetés igénybevételéről tudni kell

Felsőzsolca Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a tavaszi tanítási szünetben is – tájékoztat Dr. Kakas Zoltán hatósági osztályvezető.

A tavaszi szünetre szóló kérelmek tavaly ősszel benyújtásra kerültek, így az igénylőlapot már csak azoknak a szülőknek kell kitölteni és leadni, akik korábban az őszi vagy téli szünet előtt nem adták le.

Az önkormányzat a tavaszi szünetben a következő munkanapokon biztosítja az ebédet:
2024. március 28. (csütörtök);
2024. április 2-5. (kedd-péntek), összesen 5 munkanapon.          

Az ebéd kiadása a szokott helyen Felsőzsolca, Kossuth Lajos u. 76. szám alatt történik 12:00-13:00 óra között. Az ebéd kizárólag elvitellel biztosított. Kérünk minden szünidei gyermekétkeztetést igénylő szülőt, hogy gyermeke érdekében a megigényelt ebédet időben elvinni szíveskedjen.

Felhívom azonban a figyelmét, amennyiben nem kívánja az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, arról szíveskedjen Hatóságomat mihamarabb tájékoztatni.
Tájékoztatom, hogy az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe. Amennyiben gyermeke 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem jogosult.

Tájékoztató