Skip to content
HÍREK Minden a gyerekekről szólt Felsőzsolcán!

Minden a gyerekekről szólt Felsőzsolcán!

Gyerekzsivajtól volt hangos az Árvízi Emlékpark területén kialakított játéksziget. A Felsőzsolcai Gyereknap alkalmával, több tucat gyerek próbálta ki az óriáscsúszdát, az élőcsocsót, vagy épp versenyzett a Verdák Derbyn.

Az Árvízi Emlékpark területén kialakított játéksziget gyerekzsivajtól volt hangos, több tucat gyerek próbálta ki az óriáscsúszdát, élőcsocsót, vagy épp versenyzett a Verdák Derbyn a Felsőzsolca Város Önkormányzata által szervezett gyereknap alkalmával.

A gyermeknapot a világ számtalan pontján ünneplik. Törökországból terjedt el a szokás 1920-ban, az ENSZ pedig 1954-ben hívta fel a figyelmet a jeles nap fontosságára.  
A délelőtt 10 órakor kezdődő rendezvényre kilátogatók színes programokon vehettek részt. Idén sem volt hiány ugráló- és légvárakból, kézműves foglalkozásokból, és sokan vettek részt a Verdák Derbyn is, melyen a leggyorsabb versenyzők értékes ajándékokat nyertek.
A mesék világába, a mesefigurák életre keltése mellett az Egyszervolt Mesezenekar kalauzolta el a gyerekeket. A koncertet követően Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője avatta be a résztvevőket a katasztrófahelyzeteket követő mentési folyamatok részleteibe. Az 1998-ban alapított Spider Mentőcsoport tagjai önkéntesek, mentési és felderítési tevékenységüket karitatív módon, saját kutyáikkal, felszereléseikkel végzik. Hope nevű kutyájával, akivel idén áprilisában a Hunor Mentőszervezet részeként török állami kitüntetésben (Hála kitüntetés, Decoration of Gratitude) részesült, bemutatták, hogy folyamatos gyakorlással fejlesztik tudásukat. Az érdekes bemutatót követően lehetőség nyílt Hope megsimogatására, és közös fotók készítésére is, melyet kicsik és nagyok egyaránt örömmel fogadtak.

A számos kísérő program mellett volt szabaduló szoba, arcfestés és csillámtetoválás is. A rendezvény végén került kihirdetésre a Föld Napja Felsőzsolcán 2023. pályázat eredménye is, mely során a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói átvehették ajándékaikat.

A rendezvény idén is a KRUG Hungary Zrt., a Glória Party Team, a Felsőzsolcai Családokért Alapítvány, Szarka Tamás polgármester, és az önkormányzat támogatásával valósult meg.