Skip to content

Mikulás a Hősök terén – Meggyújtották a második gyertyát

A második gyertyagyújtás alkalmával a Mikulás is jelen volt.

Advent második vasárnapján a reményt szimbolizáló gyertyát is meggyújtotta városunk polgármestere az adventi koszorún.

 

Az adventi időszak alkalmas arra, hogy elgondolkozzunk azokon a dolgokon, amik igazán fontosak az életben. A reményt, aminek a gyertyáját meggyújtottuk otthonainkban is, tápláljuk magunkban. Azzal, hogy hétről hétre egyel több gyertyát gyújtunk meg, a lelkünkben is egyre nő a világosság készülve a karácsonyra.

 

A gyertyagyújtást követően a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde Felsőzsolcai Tagintézményének műsora, a Szent István Katolikus Általános Iskola diákjainak szavalata, valamint a Rozmaring Női Népdalkör és a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör karácsonyi dalcsokra költöztetett melegséget a téren lévők szívébe.

 

Ezen a délutánon gyerekzsivajtól volt hangos a Hősök tere, hiszen a gyertyagyújtás mellett ez a nap róluk is szólt.

Néhány órára a Mikulás is ellátogatott a térre, ahol mesés környezetben – az erre az alkalomra felállított mikulás házban – meghallgatta a gyerekek verseit, dalait és átadta ajándékát. Piros ruha, nagy fehér szakáll és óriási puttony, melyből szaloncukor, csokoládé mikulás és sok-sok csomag került kiosztásra a gyerekek részére. A közös fotók készítése után pedig útra is kelt, hogy gyerekek millió arcára varázsoljon mosolyt a csizmájukba rejtett ajándékokkal.

Fontos, hogy felnőttkorban is higgyünk a Mikulásban, és örüljünk együtt a gyerekekkel, mert ez az alkalom úgy, mint a karácsony, a szeretetről és a gondoskodásról szól.