Skip to content

A Méhek Világnapját ünnepelték az óvodások

A Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda Felsőzsolcai tagintézményben a Méhek Világnapja alkalmából tartottak foglalkozásokat ma délelőtt. A rendezvényen részt vett Szarka Tamás polgármester is, aki csemetefákkal ajándékozta meg az intézményt a jeles nap alkalmából.

Facebook

– Az Intézményünk rendkívül fontosnak tartja a Jóisten által teremtett világunk védelmét, óvását. Óvodánkba járó gyermekeinket igyekszünk már egészen kicsi koruktól fogva erre nevelni. A jeles napok, ünnepek kiváló alkalmat biztosítanak, így ez a mai nap is, amelynek célja, hogy felhívjuk az óvodásaink figyelmét a méhecskék védelmének fontosságára, hasznára. Ebben segítségünkre volt Nagy Attila, méhész, akinek jóvoltából betekintést nyerhettünk a hasznos kis beporzók életébe, sok hasznos, érdekes ismeret birtokába jutottunk ezáltal. Testközelből megismerkedhettek a gyermekek a kaptár lakóival, ami hatalmas élmény volt számukra, de a méhészkedéshez elengedhetetlen kellékeket és eszközöket is kipróbálhatták. Természetesen a mézkóstolás és a mézes finomságok sem maradhattak ki a délelőtti programból.

Nagy öröm volt számunkra, hogy zöld megmozdulásunkhoz ismét szívesen csatlakozott, és támogatta azt Szarka Tamás, Felsőzsolca város polgármestere, aki a jeles naphoz kapcsolódó játékos tevékenységekben is részt vett az ovisokkal. Az udvarunkon elhelyezett rovarhotelt a gyermekekkel közösen rendezték be a hasznos kis beporzók számára megfelelő természetes anyagokkal.
Óvodánk Felsőzsolca Város Önkormányzata jóvoltából csemetefákkal is gazdagodott, melynek nemcsak udvarunk, környezetünk szebbé varázslásában van fontos szerepe, de a hasznos kis rovarok fennmaradásához is hozzájárul – számolt be a délelőtti rendezvényről Tóth-Orosz Edina óvodapedagógus.