Skip to content

Megújult központi irodájában várja ügyfeleit a városüzemeltetés Felsőzsolcán

Facebook

Megújult központi irodájában várja ügyfeleit a mai naptól a Felsőzsolcai GAMESZ. A városüzemeltetés irodáját Szarka Tamás polgármester, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Molnárné Vantal Nikoletta, az intézmény igazgatója adta át ma délután.

A TOP- 3.2.1-16-BO1-2018-00128 azonosító számú „Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése” című pályázatnak köszönhetően hosszú idő után megújult a központi irányítás iroda épülete. Az épületen a korábbi évekre visszamenőleg semmilyen felújítást nem eszközöltek, így kívül és belül egyaránt szükséges volt a felújítás.

Felsőzsolca Város Önkormányzatának kiemelt törekvése, hogy a közfeladatok ellátásához szükséges épületeit korszerűsítse. Az önkormányzat intézményeinek hatékonyabb energiahasználata érdekében a „Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése” című projekt keretében több épületén – Központi konyha, Bárczay-kastély, Felsőzsolcai GAMESZ műhely, iroda– végzett korszerűsítési munkálatokat az elmúlt időszakban.
Az iroda épületének hőszigetelése, akadálymentesítése, fűtésrendszerének korszerűsítése, a nyílászárók cseréje és a napelemrendszer kiépítése a pályázat keretében valósult meg, míg az önkormányzat 11 millió forint saját forrásából új tetőszerkezetet kapott, valamint bojler, klímák és beltéri ajtók is beépítésre kerültek. Szintén saját forrásból, az intézmény dolgozói az irodaépület belső felújítását is elvégezték, mely felújítás érintette a teljes belső burkolat cseréjét, az épület festését, villamoshálózatának, valamint az irodabútorainak cseréjét.
A megvalósult projekt kapcsolódik az önkormányzat korábbi fejlesztéseihez, melynek köszönhetően az épületben dolgozók a mai kornak megfelelő, modern, mindemellett jó energetikai mutatókkal rendelkező intézményben végezhetik feladataikat gyors és hatékony személyes, illetve elektronikus ügyintézést biztosítva.
A projekt megvalósulásával a település lakossága az önkormányzat által nyújtott közszolgáltatásokat magasabb színvonalú, korszerűbb épületekben veheti igénybe, hozzájárulva ezzel a gazdasági növekedés elősegítéséhez. A városüzemeltetés irodáját Szarka Tamás polgármester, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Molnárné Vantal Nikoletta, az intézmény igazgatója adta át ma délután.