Skip to content

Megtartotta idei első ülését Felsőzsolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Megtartotta idei első ülését a képviselő-testület, mely alkalmával többek között a Rendezvények Háza tervezettnél korábbi újra nyitásáról is döntés született.

Tegnap délelőtt tartotta idei első ülését az önkormányzat képviselő-testülete. Az ülés alkalmával többek között a Rendezvények Háza tervezettnél korábbi újra nyitásáról is döntés született.

Szarka Tamás polgármester elmondta, hogy a kedvező időjárás és a Magyarország Kormánya által nyújtott rezsitámogatás lehetővé teszi azt, hogy 2023. január 26. napjától újra megnyithassák és használatba vegyék a Rendezvények Háza és a Felsőzsolcai Csillagház/Felsőzsolca TV épületét. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt időszakban több igény is megfogalmazódott a civilek és iskolák részéről a Rendezvények Háza által nyújtott szolgáltatások igénybevételét illetően. A témában kedvező döntés született, ugyanis a javaslatot a képviselő-testület elfogadta.

Az ülésen – többek között –a Felsőzsolcai Polgárőr Egyesület 2022. évi munkájáról szóló beszámolóját is megtárgyalták. Agócs Ferenc polgárőrparancsnok megköszönte az önkormányzat által nyújtott működési támogatást. Elmondta, hogy bár sajnos kevés létszámmal működnek, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy teljesítsék kötelezettségeiket és hatékonyan végezzék feladataikat. A polgármester biztosította az egyesületet arról, hogy szolgálati helyiséget biztosít számukra, így is segítve a munkájukat.

A Képviselő-testület által módosításra került a szociális ellátásokról és a szociális szolgáltatásokról szóló rendelet, mely egyrészt a jogszabályváltozás miatt történt technikai átvezetések folytán vált szükségessé, másrészt a települési támogatás vonatkozásában a szociális vetítési alap összegével, 28.500 forinttal megemelésre került a jogosultsági jövedelemhatár.

A Képviselő-testület a munkaterve szerint legközelebb 2023. február 15. napján ülésezik.