Skip to content

Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát

Advent harmadik vasárnapján 16 órakor ismét gyertyagyújtásra várta a lakosságot az önkormányzat a Hősök terén, ahol meggyújtották a harmadik adventi gyertyát a város koszorúján.

A Hősök tere most is megtelt, nagy volt az érdeklődés a programok iránt. A gyertyagyújtás Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntőjével vette kezdetét, majd a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda növendékeinek előadása után képviselő asszony és a város polgármestere meggyújtották a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján. Idén első alkalommal a Zsolca Táncegyüttes betlehemezését is megtekinthették az érdeklődők. A táncosok koreográfiájukkal megelevenítették Jézus születését, ezzel megteremtve a karácsonyváró hangulatot. Ezt követően a Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola felsőzsolcai növendékeinek csengettyű előadását hallhatták a forgatagba látogatók, majd a rendezvény végén átadásra kerültek az Adventi dekor verseny díjai is. A legszebb dekorációnak járó díjat amatőr kategóriában Soltész Mariann, profi kategóriában pedig Gréta Virág és Ajándék boltja nyerte.

December 16-án, 18 órától Takács Nikolas Adventi koncertjére, majd december 18-án, 16 órakor a negyedik gyertyagyújtásra várja az érdeklődőket az önkormányzat.