Skip to content

Megérkezett a „betlehemi láng” Felsőzsolcára – Meggyújtották a negyedik gyertyát

A betlehemi lángról gyújtották meg a negyedik gyertyát a város adventi koszorúján, melyet ez alkalommal is Szarka Tamás polgármester hozott el, hogy a város lakói hazavihessék azt.

A hagyomány szerint, ma délben érkezett meg a betlehemi láng Miskolcra. Fogadására és átadására immár 13. alkalommal rendezett ünnepséget a Miskolci Gráciák Egyesülete a miskolci Nagyboldogasszony Minorita templomban. A lángot idén hatodik alkalommal adták át a megye polgármestereinek is, akik lakosaiknak adhatták azt tovább.
A Betlehemből Bécsbe érkezett, majd onnan a miskolci cserkészek által Miskolcra hozott lángot Pelczné Dr. Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesület elnöke vette át, és a templomban, a történelmi egyházak képviselőinek részvételével rendezett rövid megemlékezést követően a Hősök terén adta tovább a város lakosainak és a megye polgármestereinek.

A délutáni gyertyagyújtás alkalmával, városunk polgármestere a betlehemi lángról gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját, a szeretet lángját, majd a lakosság részére átadta azt, hogy mindenki otthonába melegséget és fényt vigyen.
Az Adventi Forgatag idei utolsó rendezvénye keretében a térre kilátogatók a gyertyagyújtást követően hallhatták a polgármester, majd a történelmi egyházak képviselőinek ünnepi gondolatait és Mátyus Luca előadásában Ady Endre: Karácsonyi rege című versét. A rendezvény záró műsorát ez alkalommal is a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola tanári énekkara adta.

Mintha csak most történt volna, hogy felkapcsolták az ünnepi fényeket a Hősök terén és az első gyertya meggyújtásával kezdetét vette az adventi ünnepvárás. Pedig mindez már négy hete volt, és hamarosan itt a karácsony.

Minden kedves lakosnak áldott ünnepeket kívánunk!