Skip to content

Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Nemzeti Összetartozás Napja – A békediktátum aláírásának 103. évfordulójára emlékeztek Felsőzsolcán.

Az I. világháborút lezáró Trianoni Békediktátum 103. évfordulójára emlékeztek és tisztelegtek a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Felsőzsolcán. Az ünnepi rendezvény résztvevőit Szarka Tamás polgármester köszöntötte, aki megosztotta ünnepi gondolatait az emlékezőkkel.

Ünnepi beszédében kiemelte, hogy ahogyan azt az elmúlt évek nehézségei is mutatják, bármilyen nehéz időszakot is élünk meg, hitünk, összefogásunk és az örökül hagyott történelmünk, mind segít abban, hogy ezen nehézségek ellenére is fejlődni tudjunk és fejlesszük városunkat is. Beszédében azt is kiemelte, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy ezeket az értékeket továbbadjuk az utánunk következő generációnak.
Az ünnepi beszédet a történelmi egyházak ökumenikus imádsága és a koszorúzás követte. Az Összetartozás Emlékparkban tartott rendezvényen Nagy Izabella Bernadett Udvarhelyszéki népdalokat énekelt, a Zsolca Táncegyüttes Nagyecsedi táncokat mutatott be, valamint a Csomasz Brass Band és Matós Áron, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda tanulója is közreműködött az ünnepélyes hangulat megteremtésében. A program zárásaként 20:23 órakor Felsőzsolcán is fellobbant az összetartozás tüze.