Skip to content

Májusban kerül megrendezésre a IV. ifjúsági horgász verseny

boy, child, fishing-909552.jpg

2022. május 21-én rendezi meg a Berki-tó Horgász Egyesület és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola a IV. ifjúsági horgász versenyét, melynek fő célja a horgászat, mint sport népszerűsítése, megszerettetése, valamint a hazánk vizeinek, vízpartjainak megismertetése gyerekekkel.

A versenyre előzetesen Pásztor Erik igazgatóhelyettesénél – Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola – lehet jelentkezni a pasztore@gmail.com e-mail címre küldött üzenetben.

A verseny napján sorsolás útján foglalhatják majd el a horgászhelyeket a megjelent gyerekek és kísérőik, a horgászat pedig 9 órakor veszi kezdetét. A gyerekeket elkísérő szülők, nagyszülők segíthetnek a horgászszerelések készítésében, csalizásban, a halak megszákolásában, de aktívan nem horgászhatnak!

A verseny végén a mérlegelés után minden versenyzőnek épségben vissza kell engednie a kifogott halakat, élőhelyükbe a Berki-tóba. Az értékes nyereményeket idén is Felsőzsolca Város Önkormányzata, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Berki-tó Horgász Egyesület biztosítja. Az egyesület tájékoztatása szerint a rendezvényt megelőző hónapokban folyamatos a haltelepítés, valamint a horgászhelyek kialakítása.