Skip to content

Legfrissebb járványügyi korlátozások – Megjelentek a részletek a Magyar Közlönyben

girls, covid, shop-6197739.jpg

Szombattól ismét kötelező lesz a maszk viselése zárt térben, és az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Megjelentek a Magyar Közlönyben a járványügyi korlátozások részletei.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatér az év első felében már megszokott maszkviselés a zárt helységekben. A Magyar Közlönyben megjelentek a járványügyi korlátozások részletei:

  • Szombattól maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban, a sportrendezvényeken, a könyvtárakban és közművelődési intézményekben.
  • A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.
  • A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók, a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken pedig a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait azzal, hogy a maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.
  • A vallási közösségek szertartásain a vallási közösség dönt a maszkviselés szabályairól.
  • Az egészségügyi intézmény, a szociális intézmény területén, a tömegközlekedési eszközök, valamint a pályaudvarok, az állomások, illetve a megállóhelyek területein a maszk viselése kötelező.

 

Kivétel ez alól a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy.

 

A részletszabályokat tartalmazó kormányrendelet a Magyar Közlöny 2021. évi 209. száma linken érhető el.