Skip to content

Közmeghallgatást tartanak a nemzetiségi önkormányzatok

finger, feedback, report back-3653375.jpg

Felsőzsolca Város Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. november 15-én 14:30 órakor, Felsőzsolca Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. november 15-én 16:30 órakor tartja éves közmeghallgatását a Városháza Dísztermében, amelyre tisztelettel várják az érdeklődőket.

A közmeghallgatás a képviselő-testület olyan ülése, amelyen a lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi nemzetiségi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek az önkormányzat elnöke és képviselői részére.

Az egymást követő közmeghallgatásokon Major Ádámné a Felsőzsolcai Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Balogh Pál a Felsőzsolcai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke tájékoztatást nyújtanak a nemzetiségi önkormányzatok 2023. évi tevékenységéről, illetve képviselőtársaikkal együtt, az elhangzó helyi nemzetiségi közügyeket érintő kérdésekre, javaslatokra adnak választ. A válaszadásra közvetlenül a közmeghallgatáson, vagy – ha a felvetett kérdés azonnali megválaszolására nincs lehetőség, úgy – legkésőbb tizenöt napon belül írásban kerül sor.