Skip to content

Kovászoljunk, együnk finomat egészségesen!

Fotó: Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár

Facebook

A kovászolás, a kovásszal való sütés fortélyaiba avatta be a résztvevőket Szepesi Zsóka „Finomat egészségesen!” című előadásán csütörtökön, melyet a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár –Fenntartható Jövő – programsorozatán belül szervezett. A Bárczay-kastélyban rendezett eseményen a hasznos információkon túl, kovásszal sütött kenyereket és péksüteményt is kóstoltak az érdeklődők, akik ajándékba madre kovászt kaptak.

Ha valaki elkezd egyszer kovásszal sütni, nem akar többé élesztős kenyeret venni és enni. Ma már egyre nagyobb hagyománya van a kovásszal való sütésnek, amely nagy szerepet tölt be az egészséges életmód kialakításában.
Csütörtökön délután a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár Fenntartható Jövő programsorozatának vendége Szepesi Zsóka volt, aki a kovászolás, a kovásszal való sütés fortélyaiba avatta be a résztvevőket. Zsóka 8-9 éve kezdte a kovászolást, autodidakta módon fejlesztette a tudását, amiből a Kovászolni jó! című könyve született. A Duna Tv Családbarát magazin műsorába is részt vett, majd egy riport készült vele az Európa rádióban. Fontos számára, hogy a kovászos kenyérsütés titkát közkinccsé tegye és felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, az otthoni –adalékanyagmentes – ételkészítés fontosságára, az ebből fakadó életszemlélet gyógyító hatására.
A hasznos tanácsokon túl, az érdeklődők a rendezvény végén kovásszal sütött kenyereket és péksüteményt is kóstoltak, illetve ajándékba madre kovászt kaptak.