Skip to content

Könyvtári vetélkedőn mérték össze tudásukat

 Fotó: Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár

Facebook

Könyvkalandra fel! címmel könyvtári vetélkedőn mérték össze tudásukat a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos diákjai.

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár Könyvkalandra fel! című könyvtári vetélkedője keretében mérték össze tudásukat a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos diákjai. Az esemény célja a tanulók információs műveltségének – azon belül is a könyvtárhasználati eszköztudásuk, szövegértésük, logikus gondolkodásuk és kreativitásuk – fejlesztése, az olvasás játékos megszerettetése volt.   

Vetítés és interaktív beszélgetés keretében könyvtártörténettel ismerkedhettek az ókortól napjainkig, betekintést nyertek a világ és Magyarország híres, nagy könyvtáraiba. Átfogó képet kaptak a felsőzsolcai városi könyvtár történetéről, miközben megismerkedtek a beiratkozás módjával, a könyvtárban való tartózkodás és kölcsönzés szabályaival, betekintést nyerve a könyvtárosok munkájába. Megtudták, hogy miért fontos a könyvtári rend, hogyan találják meg a könyveket a polcokon, illetve otthonról a könyvtár katalógusában, valamint hogyan keressenek információkat az interneten.
A vetélkedő öt fős csapatokban zajlott, a diákok öt állomáson mérték össze tudásukat a könyvtár használatával, a város helytörténetével, illetve a keleti kiállítással kapcsolatos témákban.