Skip to content

Kitüntetések és testvértelepülési kapcsolatok megerősítése a 25. Felsőzsolcai Városnapokon

Hosszú idő után, az elmúlt hétvégén újra közösen ünnepelhettük Felsőzsolca várossá avatásának évfordulóját.

A városnapi rendezvénysorozatot megnyitó ünnepi ülésen Királyhelmec, Korláthelmec, Magyarkanizsa és Nyikómalomfalva delegációi is részt vettek.

Hosszú idő után vált lehetségessé, hogy ismét személyesen találkozzanak Felsőzsolca testvértelepüléseinek képviselői. A Felsőzsolcai Városnapok ideje alatt új lendületet kaptak a nemzetközi kapcsolatok. Az együttműködések erősítése mellett a baráti kapcsolatok ápolása is kiemelt szerepet kapott a hétvégi eseményen.

Ahogyan arról korában beszámoltunk, pénteken a Rendezvények házába várták a vendégeket, ahol az ünnepi ülés keretében átadásra kerültek a város kitüntetései.
Pedagógiai díjat – Orosz Gáborné
Közösségi munkáért díjat – a Zsolca Táncegyüttes
PRO URBE díjat – a Rozmaring Népdalkör
Felsőzsolca Város posztumusz Díszpolgára kitüntető címet – Nagy Miklós részére adományozott Felsőzsolca Város Képviselő-testülete.

A kitüntetések átadását követően az együttműködési megállapodások megerősítésére is sor került a jubiláló városokkal, így Felsőzsolca és Korláthelmec 10 éves, Felsőzsolca és Magyarkanizsa 15 éves, Felsőzsolca és Királyhelmec 17 éves – 2020-ban 15 év -, valamint Felsőzsolca és Nyikómalomfalva 18 éves – 2019-ben 15 év – kapcsolata alkalmából újabb nyilatkozatokat írtak alá a felek az együttműködés meghosszabbítására és megerősítésére.

„Településeink hidat építenek egymás között.” – méltatta a testvérvárosi kapcsolatokat Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere, aki megköszönte az együttműködést, a barátságot, és azt, hogy közösen ünnepelhettünk.
A rendezvény végén a Reményi Ede Kamarazenekar hangversenyével és a város tortával köszöntötték a résztvevő delegációkat és városunk lakosait.