Skip to content

Kastélylátogatás Füzérradványba

Facebook

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ kirándulást szervez a felsőzsolcai lakosok részére. A július 4. napján megrendezésre kerülő program férőhelyeinek száma korlátozott, ezért a részvétel a jelentkezés sorrendjéhez kötött – tájékoztat Gladics Jánosné intézményvezető.

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ kirándulást szervez a felsőzsolcai lakosok részére 2024. július 4. napján, melynek úti célja Füzérradvány Károlyi-kastély.

A kirándulás Felsőzsolca Város Önkormányzata támogatásával valósul meg – tájékoztat Gladics Jánosné intézményvezető.

Az indulás helye, ideje:  a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ Mártírok utcai bejáratánál lévő
                                      parkoló, 2024. július 4. 9:00 óra

Várható érkezés a kiindulási helyre: 2024. július 4. 16:00 óra

Az utazás és a belépő az önkormányzat támogatásával ingyenes, az étkezésről minden résztvevőnek önállóan kell gondoskodnia.

Részvételi szándék jelzésére 2024. június 27-ig van lehetőség a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ 06 46 383 520-as telefonszámán.

Felhívják a figyelmet, hogy a kirándulásra a férőhelyek száma korlátozott, ezért azok betöltése jelentkezési sorrendben történik.
A kastélyba történő belépéshez szükséges a személyi igazolvány felmutatása.

Radvány a középkorban többnyire a füzéri vár uradalmához tartozott, nevét 1262-ben említette első ízben oklevél. A 16. század második felében Báthory István volt a birtokosa, aki 1585-ben egyik familiárisának, Réthey Péternek adta a falut. Feltehetőleg ő építtette itt az első kúriát, a mai kastély ősét, késő reneszánsz stílusban. Ezt követően többször változott a település tulajdonosa, a kastélyról 1679-ben egy összeírás is készült.