Skip to content

Kárrendezés – A Margón mutatták be Vincze Ágnes legújabb könyvét

Kárrendezés címmel jelent meg Vincze Ágnes legújabb könyve. Az írónőnek, aki a Zsolcai Hírmondó szerkesztője is, először jelent meg regénye saját nevével fémjelezve. Az új könyvet a Margó Irodalmi Fesztiválon és Könyvvásáron mutatták be pénteken Budapesten a Nemzeti Táncszínházban.

Idén október 13-16. között kerül megrendezésre a Margó Irodalmi Fesztivál, ahol a fesztiválhangulatot a kortárs magyar és külföldi írók legjava mellett, friss megjelenések, dedikálás és esti koncertek biztosítják.

A kortárs írók között Vincze Ágnes is szerepel, akinek pénteken került bemutatásra Kárrendezés című könyve. A szerzővel Rácz Zsuzsa beszélgetett a nagyközönség előtt a Nemzeti Táncszínházban, a könyvből Kurta Niké olvasott fel. Az írónő, aki a Zsolcai Hírmondó szerkesztője is, ez alkalommal Önmagát vállalva, saját néven adta ki legújabb, nem mindennapi regényét. A regényt, ami az ismert és kevésbé ismert tabukat is megdöntve, sokunk számára nyújthat segítséget az élet különböző szakaszaiban.

Az esemény hivatalos oldalán a következő sorokkal ismertették a regényt:

„Ismered a viccet, amiben a negyvenes szingli nő megismerkedik egy pasival, majd mellrákot diagnosztizálnak nála, és alighogy meggyógyul, a pasi rákos lesz, aztán kilenc hónap múlva meghal? Nem? Nem csoda, mert ez nem vicc.

Azt mondják, a legjobb történeteket az élet írja, kérdés, hogy ez vajon egy jó történet? Lehet jó, egy olyan sztori, ami azzal kezdődik, hogy az egyik főhős meghal? Fel lehet dolgozni egy daganatos betegséget, a hűtlenséget, a párunk halálos diagnózisát, majd a gyászt?
A Kárrendezés a szerelem és a búcsú regénye, kíméletlenül őszinte, megható és felemelő. Vincze Ágnes regényei eddig Lana Millan írói álnéven jelentek meg az Athenaeum Kiadó gondozásában. Amikor a szerző beteg lett, épp egy fantasytrilógián dolgozott. Ha nem szól közbe az élet, vagyis a halál, most ennek a sorozatnak a befejező részét tartanánk a kezünkben, nem a Kárrendezést.”

A Margón fellépő szerzőkről itt olvashat részletesen: https://konyvesmagazin.hu/