Skip to content

Karitatív december

Az időseknek ünnepi ebéddel készült az önkormányzat, míg a gyerekek és családok részére adománygyűjtést szerveztek decemberben. Felsőzsolca Város Önkormányzata és a Felsőzsolcai Családokért Alapítvány évek óta részesei a karitatív felhívásoknak, idén közös akciót is indítottak a városban élő családok segítéséért.

Szinte már hagyomány Felsőzsolcán, hogy karácsony előtt ünnepi ebéddel kedveskednek azoknak a helyieknek, akik betöltötték a 65. életévüket. Az ünnepi étkek kiszállításában idén harmadik alkalommal az intézmények dolgozói, a település jegyzője Dr. Bobkó Péter, és Szarka Tamás polgármester vállalt szerepet. December 15-16. napján utcáról utcára és házról házra járva teljesítették az 1280 adag meleg étel kiszállítását.

Azonban nem csak az idősekre gondolnak az ünnepek közeledtével, hanem a nehezebb sorsú családokra is, akik számára tartós élelmiszergyűjtést és cipősdoboz akciót szervezett az önkormányzat és a Felsőzsolcai Családokért Alapítvány. Az összegyűlt élelmiszereket és ajándékokat még az ünnepek előtt eljuttatták a családokhoz, akik örömmel fogadták a meglepetéseket.

– Örülök annak, hogy nagyon sok doboz gyűlt össze és hogy a tartós élelmiszerek is több család számára fognak segítséget jelenteni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Felsőzsolcán ilyen sokan adományoznak és ilyen sokan segítik a lakosságot, illetve a nehezebb sorsú felsőzsolcaiakat – mondta Szarka Tamás polgármester.

A közös munkával idén decemberben is több családnak biztosítottak tartós élelmiszerből és játékokból összeállított csomagokat, és az ajándékok mellett Mikulás-csomagokkal csaltak mosolyt a gyerekek arcára.

– A Felsőzsolcai Családokért Alapítvány egyik elsődleges célja, hogy a helyi családokat próbálja meg támogatni. Szeretnénk az őket ért kihívásokat a leghatékonyabban kezelni. Valljuk, hogy itt helyi szinten, ismerve a többieket tudunk majd mi is segíteni azoknak, akik itt élnek – mondta Dr. Varga Krisztina, az alapítvány elnöke.

Bár a karitatív tevékenységek kiemelt időszaka az év vége, fontos, hogy az önzetlenségre és a segítségre egész évben szükség van.