Skip to content

Jubileumi dalostalálkozó

Az idén 35. születésnapját ünneplő Felsőzsolcai Férfi Népdalkör szeptember 16-án Dalostalálkozót szervezett Rendezvények Házában. Az eseményen kilenc dalkör - együttesen 123 énekes - működött közre.

A jubileumi dalostalálkozó alkalmával az ünnepeltek mellett fellépett a helyi Rozmaring Népdalkör, Sajóvámos, Alsózsolca, Szirmabesenyő, Gesztely, Tállya, valamint a határon túli Bodolló népdalkörei. A magas művészi színvonalon éneklő 100 éves Szerencsi Férfikórus első alkalommal lépett fel városunkban.

Sok dalszerető ember is felkereste a rendezvényt. A megjelenteket Orosz Gáborné, a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár megbízott vezetője üdvözölte, majd Gáspár Ani, az Együtt Felsőzsolcáért Együttes tagja, a Dankó Rádión keresztül köszöntötte az ünnepelteket a Magyarok szép hazája című dallal. Ezt követően Szarka Tamás városunk polgármestere méltatta meleg szavakkal a 35. jubileumot ünneplő férfikart. Kiemelte, hogy büszke rájuk a város, hiszen ezen tekintélyes időszak alatt jó hírét vitték Felsőzsolcának bel-és külföldön egyaránt. Elmondta, hogy saját emlékeket is őriz róluk, hiszen annak idején Csobajra történő meghívásukat ő kezdeményezte, mint a helyi önkormányzat tisztségviselője, s a helyiek a jó véleményüket neki mondták el. Kifejezte őszinte kívánságát, hogy még sokáig gyakorolják ezt a szép hivatásukat.

A fellépők sorát a Rozmaring Népdalkör nyitotta meg Bodrogközi és Bükkaljai dalcsokrokat énekelve, majd a rendezvény végén ajándékaikkal köszöntötték a férfi társaikat, akik egy Borsodban gyűjtött Betyár dalcsokorral zárták a találkozót. A fellépők kivétel nélkül szebbnél szebb népdalokkal köszöntötték az ünnepelteket. Közülük kitűnt a jó hangú Szerencsi Férfikórus repertoárjával, amit zongorakísérettel adtak elő, és kezdeményeztek közös éneklést a közönséggel, történetesen a Csitári hegyek alatt című dal eléneklésével. A Bodollói Búzakalász Dalkör is új színt hozott a palettára, akik távozáskor meghívták a felsőzsolcai népdalköröket a náluk jövő év június 1-én megrendezendő dalostalálkozóra. A dalostalálkozó befejezéseként a hazaiak vendégül látták a találkozó résztvevőit – számolt be a rendezvényről Bredács László.

Facebook