Skip to content

Ivóvíz hálózat rekonstrukció

Saját forrásból cseréli a vezetékeket Felsőzsolca Város Önkormányzata az ivóvíz hálózat rekonstrukciója keretében. A Bolyai utca ivóvízvezeték rekonstrukció okán 2023. 07. 20-án (csütörtökön) előreláthatólag 8:00 és 10:00 óra között Felsőzsolca település elosztóhálózatán a vízszolgáltatás a település teljes területét érintően szünetelni fog.

A munkaterület átadásával elkezdődött a saját forrásból történő ivóvíz hálózat rekonstrukciója városunkban.  Felsőzsolcán az ivóvíz hálózat jelenleg több mint 40 %-a eternit cső. A megkezdett fejlesztés során az elavult vezetéket a Bolyai utca végén a 37-es számú főúttól a Gózon Lajos utcáig roppantásos módszerrel cserélik. Az eljárás előnye, hogy a felújítás minimális földmunkával jár. A munkálatok idejére, a kivitelező ideiglenesen egy új vezetéket épít ki a felszínen, melynek köszönhetően csak rövid ideig fog szünetelni a szolgáltatás a munkavégzés ideje alatt.

A Bolyai utca ivóvízvezeték rekonstrukció okán, Felsőzsolca település elosztóhálózatán a vízszolgáltatás a település teljes területét érintően 2023. 07. 20-án (csütörtökön) előreláthatólag 8:00 és 10:00 óra között szünetel majd.

A tervek szerint az ingatlanok megközelítése nem lesz akadályoztatva. A fenti hálózat fejlesztését követően a projekt tovább folytatódik az úgynevezett II. ütemmel, melynek tervezése elkezdődött. Ebben a Gózon Lajos utcai bekötéstől a Sport utcán haladva, az Ongai utcáig tervezi az elavult hálózat, illetve a bekötések cseréjét az önkormányzat.

A projekt megvalósulását követően biztonságosabbá válik városunk vízellátása, valamint csökkenthető a csőtörések száma is – tájékoztat Szarka Tamás polgármester.