Skip to content

Indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

A BMH Nonprofit Kft. áprilisban indítja a házhoz menő zöldhulladék gyűjtést. A zöldhulladék elszállítását 2022. évben április 1. – november 30. között kéthetente végzik.

A zöldhulladék gyűjtésére alkalmas ingyenesen biztosított zsákok pótlása ingatlanonként és ürítésenként legfeljebb 4 darabig történik.

Azok az ingatlanhasználók, akik rendelkeznek maximum 240 literes zöldhulladék gyűjtésre rendszeresített gyűjtőedénnyel, azoknak elsődlegesen gyűjtőedényből történik az ürítés, a zsák használatának mellőzésével.

 

A zsákokba, illetve gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb.

A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és

1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok, illetve edények mellett.

A szolgáltató munkatársai a nem kötegelt ágakat nem szállítják el!

 

Kérik, ügyeljenek arra, hogy a zsákokba és gyűjtőedényekbe kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban és edényekben háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, akkor azokat nem szállítják el.

 

A korábbi évekhez hasonlóan, a zöldhulladék elszállítása kéthetente történik.

A zöldhulladék elszállításának időpontjairól a www.bmhnonprofit.hu oldalon a saját településüket kiválasztva a 2022. évi hulladéknaptárból tájékozódhatnak.

 

Amennyiben a zsák, illetve edény űrméretét meghaladó zöldhulladék keletkezik, az ingatlannál összegyűjtött zöldhulladék hulladékudvarokban negyedévente 250 kilogrammig ingyenesen leadható.

 

Forrás