Skip to content

Indul a diákmunka – Lehet jelentkezni az önkormányzati helyekre

Idén is várja az önkormányzat a dolgozni vágyó 16 és 25 év közötti diákokat.

Évek óta biztosítanak lehetőséget az önkormányzat intézményeiben a diákok számára a nyári hónapokban. A tanulók az adott intézmény profiljába illő segítő feladatokat látnak el, ami nagy segítséget jelent a dolgozóknak, főleg a nyári szabadságolás idején.
Az önkormányzati intézmények helyei hamar betelnek. A 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos tanulóknak – közvetítést kérőként a lakó, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalnál – a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályánál kell munkaerőigényt, illetve kérelmet benyújtaniuk, melyhez személyes okmányaikra, valamint érvényes diákigazolványukra, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásra van szükség.

A programban való részvétel feltétele:
A regisztrációt követően a Felsőzsolcai GAMESZ munkatársainál lehet jelentkezni a Vállalkozás Segítő Központban (Felsőzsolca, Szent István u. 78.), a meghirdetésre kerülő 2023. július 3-28. és 2023. augusztus 1-18. időszakokra.

Mindkét turnus esetén napi hat órában foglalkoztatja az önkormányzat a diákokat.
Egy diák idén is csak egy turnusra jelentkezhet, annak érdekében, hogy minél több fiatal lehetőséget kapjon a munkavállalásra.
A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 174.000 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe. Tört hónap esetén időarányos bérezés jár.

2023-ban is megéri munkába állniuk a fiataloknak, hiszen amellett, hogy a minimálbér emelésével a nyáron elérhető jövedelmük is nő, és a 25 év alattiak szja-mentességének köszönhetően még több pénzt vihetnek haza, munkatapasztalatot szereznek, és megismerhetik milyen egy új közösségben dolgozni.