Skip to content

Így ünnepelte 5. születésnapját a Családi Forgatag Felsőzsolcán

Fotók: Takács József

Újra megtelt látogatókkal szombaton a Rendezvények Háza. Az 5. születésnapját ünnepelte a Családi Forgatag. Színes programok, mesterségbemutató és NOX koncert várta az érdeklődőket Felsőzsolcán.

Facebook

Újabb neves produkció érkezett Felsőzsolcára, ezúttal a NOX varázsolta el a közönséget a szombaton megrendezett Családi Forgatag részeként.

„Jubileumi alkalom volt a tegnapi, hiszen idén 5. alkalommal rendeztük meg a mára már hagyománnyá vált Családi forgatagunkat a Rendezvények Háza területén. 2019-ben, első alkalommal a református általános iskola adott otthont a rendezvénynek, melyen a nagy igénynek köszönhetően hamar túl nőtt. Köszönöm, hogy idén is ilyen sokan elfogadták meghívásunkat! Mindig öröm a találkozás, különösen, ha alkalmat biztosíthatunk ezzel a közös időtöltésre. A vidám programokkal teli délután hangulatát a Generátor zenekar fokozta, és a NOX fantasztikus koncertje zárta az idei rendezvényünket. Találkozzunk legközelebb is!” – osztotta meg Szarka Tamás polgármester közösségi oldalán.

5 éve annak, hogy hiánypótló rendezvényként 2019. június 8-án, megvalósításra került a családi rendezvény, ahol a rég nem látott ismerősök, barátok, szomszédok találkozhatnak és nyugodtan beszélgethetnek, míg a gyermekeik biztonságban játszanak. Mára a rendezvény már beépült a város rendezvényeinek sorába, így előre tervezhető a június elején megrendezésre kerülő Családi Forgatag.
A hagyományos programok, mint a Bükk Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak „felszerelés és akció bemutatója”, a szelfi sarok, vagy a bütykölde mellett, a gyerekek által izgatottan várt aszfaltrajz és szendvics készítő verseny, valamint a darts foci bajnokság tette tartalmassá a délutánt.

A rendezvényről idén sem hiányozhattak az ugráló és légvárak, ez alkalommal a bungee run nevű játékot is kipróbálhatták a résztvevők nagy nevetések közepette. Az autók szerelmeseit a Porkoláb Racing kitelepülése és Chrysler bemutató fogadta, míg a Kocka Placcon autós szimulátorokon mérethették meg magukat a jelentkezők, az erre az alkalomra készült Felsőzsolca brand-jét viselő versenyautókkal. Nagy érdeklődés fogadta a mesterségbemutatót, ahol a fazekas, kovács, bőrműves és fafaragó mesterségekkel ismerkedtek az érdeklődők, míg az elengedhetetlen arcfestést és csillámtetoválást a Pony Bar kitelepült szigetén készíttethették el, ahol szebbnél szebb fonatok is készültek.

A délutánt Jack Spenót interaktív gyermekműsora színesítette, a közönséget 17 órától a magyar pop-rock slágereket játszó, helyi kötődésű Generátor zenekar koncertje szórakoztatta. A 2017. decemberében alakult zenekar jelenlegi felállása 2023. végétől új énekesével, Sipos Fecával táncoltatja meg közönségét fesztiválokon és saját szervezésű koncertjein. A jubileumi Családi Forgatagon 20 órától a töretlen népszerűségnek örvendő NOX, látványban és táncszínházban is lenyűgöző produkciója varázsolta el a közönséget. A kétezres évek egyik legnagyobb és legsikeresebb hazai produkciója országos és határon túli turnéjának állomásaként Felsőzsolcán énekelhették a rajongók a Nox legnagyobb slágereit.