Skip to content

Idén májusban is lesz TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Felsőzsolca Város Önkormányzata vár minden lelkes önkéntest 2022. május 6-án, pénteken 15:00 órától az Árvízi emlékparkban.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

Felsőzsolca évről-évre csatlakozik az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által szervezett mozgalomhoz, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.  A mozgalom felsőzsolcai koordinátora idén is Szarka Tamás polgármester.

Önkéntesként nincs más dolgod, mint csatlakozni a meglévő találkozási ponthoz és részt venni az akcióban 2022. május 6-án, pénteken 15:00 órától az Árvízi emlékparkban. Az akció minden helyszínen addig tart, amíg el nem fogy a szemét, vagy az időjárás és az önkéntesek lelkesedése lehetővé teszi.

Esőnap: 2022. május 8. vasárnap 10:00 óra Árvízi emlékpark

Csak olyan szemét szedhető, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged.   A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem!  Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.   A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.

Mit hozz magaddal?

Olyan dolgokat, amelyekre szükséged lehet napközben, így például enni- és innivaló, allergia elleni gyógyszer vagy más gyógyszerek. Célszerű még magaddal vinni kézfertőtlenítőt, azért, hogy amennyire csak tudod, óvd magad a fertőzésektől! Kényelmes, sportos, laza, zárt ruhában gyere, olyanban, amilyenben jól érzed magad és nem ázol el!

Ha önkéntes szeretnél lenni, jelentkezhetsz a találkozási pontra egyedül, de csatlakoztathatsz egy egész csoportot is, hozhatod a családod, a barátaidat, a munkatársaidat, vagy akár egy egész iskolai csoportot! Egy ilyen akció még a munkahelyi közösségekre is jó hatással van, olyan, mint egy csapatépítő tréning… Ne hagyd ki Te sem, tegyünk együtt a környezetünkért!

Forrás: szelektalok.hu/teszedd/