Skip to content

Idén is lesz diákmunka – Indul a jelentkezés az önkormányzati helyekre

Idén is várja a felsőzsolcai önkormányzat a dolgozni vágyó diákokat. 16 és 25 év közöttiek jelentkezhetnek a nyári diákmunkára.

Évek óta várják a diákokat a Polgármesteri Hivatalban a nyári hónapokban. A tanulók segítő pozícióban vannak, adminisztrációs feladatokat látnak el és intézik a papírmunkát, ami nagy segítséget jelent a dolgozóknak, főleg a nyári szabadságolás idején.

Az önkormányzati intézmények helyei hamar betelnek. A 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos tanulóknak – közvetítést kérőként a lakó, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalnál – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályánál kell regisztrálniuk, ha itt szeretnének dolgozni. Ehhez személyes okmányaikra, valamint érvényes diákigazolványukra, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásra van szükség.

Az előző évekhez hasonlóan nyáron két hónapban, két turnusban fogadunk diákokat. Természetesen nemcsak az önkormányzat épületében, hanem az önkormányzati rendszeren belül, tehát a közösségi házban és könyvtárban, a szociális, illetve a nevelési-oktatási intézményeinkben dolgozhatnak azok a diákok, akik az előzetes regisztrációt követően jelentkeznek hozzánk. A diákok így megtapasztalhatják, hogy milyen, amikor mindennap be kell jönni dolgozni és koncentrálni kell. Szinte minden munkakör népszerű a fiatalok körében, igazán nyitottak mindenféle tevékenységgel kapcsolatban.” – nyilatkozta Szarka Tamás polgármester.

A programban való részvétel feltétele:

A regisztrációt követően a Felsőzsolcai GAMESZ munkatársainál lehet jelentkezni a Vállakozás Segítő Központban (Felsőzsolca, Szent István u. 78.), várhatóan a 2022. július 1-31. és 2022. augusztus 1-19. időszakokra.

Mindkét turnus esetén napi hat órában foglalkoztatja az önkormányzat a diákokat.

Egy diák idén is csak egy turnusra jelentkezhet, annak érdekében, hogy minél több fiatal lehetőséget kapjon a munkavállalásra.

A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 150.000 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe. Tört hónap esetén időarányos bérezés jár.

2022-ben minden eddiginél inkább megéri munkába állniuk a fiataloknak, hiszen a mellett, hogy a minimálbér emelésével a nyáron elérhető jövedelmük is nő, és a 25 év alattiak szja-mentességének köszönhetően még több pénzt vihetnek haza, munkatapasztalatot szereznek, és megismerhetik milyen egy új közösségben dolgozni.