Február 10-én a kulináris élvezeteké lesz a főszerep Felsőzsolcán, ahol a helyi civilek támogatása mellett lehet majd megízlelni a Disznótoros gasztronómiai kínálatában felsorakoztatott ételeket.
Öt csapat dolgozza fel az önkormányzattól kapott sertéseket, és mutatja meg főzőtudományát, hogy az elkészült ételeket az I. Felsőzsolcai Disznótoros látogatóinak biztosítsák. A látogatók a rendezvényen végig követhetik a sertéshús feldolgozásának folyamatát a hurka töltéséig. Hagymás vér, hurka, kolbász, tepertő, megannyi disznóból készült finomság, és persze jó hangulat vár azokra, akik ellátogatnak szombaton Felsőzsolcára.
A rendezvényre látogatók támogathatják az Együtt Egymásért „Péntek 17” Egyesületet, az Együtt Felsőzsolcáért Egyesületet, a Felsőzsolcai Családokért Alapítványt, a Zsolca Kulturális Egyesületet, a Zsolca Táncegyüttest, valamint a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda alapítványait.
A meghirdetett versenyben díjazzák a lakosság által nevezett fogópálinkát, a zsűri elé kerül a csapatok által készített toroskáposzta, a legtöbb adományt gyűjtő civilszervezet pedig külön díjazásban részesül.
7:00 Kapunyitás
10:00 Megnyitó
Disznótoros ételek vására
14:00 Eredményhirdetés
Ahogyan a polgármester, Szarka Tamás nyilatkozott, olyan programot igyekeztek összeállítani, melyben erős a hagyományőrzés. Lesznek népi gyermekjátékok, kísérőprogramok, 11 órától pedig a Felsőzsolcai Disznótoros portáit járva az Agyagbanda zenekar gondoskodik a jókedvről.