Skip to content

Húsvéti locsolkodás és játszóház

A Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda óvodásai ma délelőtt meglocsolták a hölgyeket a polgármesteri hivatalban, hogy el ne hervadjanak, majd Húsvéti játszóházzal zárták az óvodai ünnepet.

Örömteli várakozás jellemezte a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda életét, hiszen a tavasz egyik jeles ünnepére a húsvétra készültek az elmúlt hetekben.
Két héten keresztül voltak mindennapi vendégek a tojások, nyuszik, csibék, bárányok, az intézményben, ahol megelevenedett a húsvéti mesebirodalom, locsolóverseket tanultak és kreatív tevékenységekben vettek részt a gyerekek. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is ellátogattak a polgármesteri hivatalba a Krisztina óvodába járó gyerekek, hogy a hivatalban dolgozó hölgyeket meglocsolják. A közös versmondást követően a locsolásért kosárnyi csokitojást gyűjtöttek, majd visszatértek az óvodába az óvó nénik kíséretében, hogy közös programmal, a már hagyománnyá vált Húsvéti játszóházzal zárják az ünnepet. A délutáni rendezvényen a szülők és gyermekek egyaránt jól érezték magukat, hiszen a gyerekek műsorát követően táncházban és közös alkotómunkában vehettek részt.