Skip to content

Húsvéti készülődés – Családi programmal indult a hónap

Húsvéti hagyományokkal ismerkedhettek a legkisebbek szombaton Felsőzsolcán.

Április 1-jén újból megnyitotta kapuit a Bárczay-kastély Felsőzsolcán. Az impozáns épület ezúttal családi programnak adott otthont. A rendezvényt Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere nyitotta meg. A húsvéthoz kapcsolódó népszokásokat a Bábabukra Meseműhely zenés meselőadása mutatta be a gyerekeknek, akik aktívan részt vehettek az előadásban, amelynek végén a locsolkodásért csokitojást is kaptak.

A játékos délelőtt során a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület iparművészei népi mesterségbemutatóra és játszóházba várták az ügyes kezű gyerekeket és felnőtteket, aki a délelőtt folyamán elsajátíthatták a hagyományos tojásírás technikáját, majd nemezből és csuhéból húsvéti díszeket, dekorációkat készíthettek.
A szombati nappal elkezdődött a Megbocsátás Hete, amikor a könyvtárba későn visszahozott könyvek késedelmi díját elengedik, valamint a szintén egy hétig tartó könyvvásár is. Az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület által szervezett kézműves vásáron pedig különböző termékeket vásárolhattak a rendezvényre érkezők.