Skip to content

Házi segítségnyújtással az idősekért – A Vivago® DOMI otthoni rendszer

hands, old, old age-4344711.jpg

Felsőzsolca Város Önkormányzata lehetőséget biztosít a házi segítségnyújtás keretében működő Vivago® DOMI otthoni rendszer igénybevételére. Az eszköz korlátozott darabszámban a polgármesteri hivatalban - kérelem nyomtatvány kitöltésével - igényelhető.

A Vivago rendszer működése
A rendszer alapja a Vivago® DOMI otthoni rendszer, mely a Vivago ® óra és a DOMI bázisállomás segítségével az idős ember állapotát folyamatosan figyeli, és a Vivago® óra által gyűjtött aktivitási adatok elemzésével az általános állapotra vonatkozóan automatikus jelzéseket küld. A Vivago® óra, mely ütésálló és vízálló segélyhívó nyomógombjának megnyomásával bármikor azonnali segélykérést küldhet az ellátást végzők felé.

Az alapellátás keretében történő ellátás célja, hogy a jelzőrendszeres házi segítségnyújtással a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek, illetve pszichiátriai betegek jelzése alapján, az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzeteket elhárítsa.

A szolgáltatás feladatai:

  • a krízishelyzetre történő haladéktalan reagálás az ellátott jelzése alapján a nap 24 órájában,
  • a segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében szükséges azonnali intézkedések megtétele,
  • szükség esetén további egészségügyi vagy szociális ellátás kezdeményezése,
  • Az alapszolgáltatást igénybe vevők számára a biztonságos életvitel megteremtése, mellyel fenntarthatók az önálló életvitel feltételei.

 

Az ellátottak saját otthonában, a felmerült krízishelyzetek gyorsan, szakszerűen elháríthatók. Az ellátást igénybe vevő megkapja a szükséges segítségnyújtást, (gyógyszer, orvos, mentő, esetleg higiénés szükségletek kielégítése stb.)
Felsőzsolca Város Önkormányzata lehetőséget biztosít a házi segítségnyújtás keretében működő Vivago® DOMI otthoni rendszer igénybevételére. Az eszköz korlátozott darabszámban a polgármesteri hivatalban – kérelem nyomtatvány kitöltésével – igényelhető.