Skip to content

Harmadik gyertyagyújtás – Megérkezett a Betlehemi Láng

Facebook

A Születés templomából Felsőzsolcára érkezett a Betlehemi Láng, hogy az otthonokba örömet hozzon fényével.

Tizennegyedik alkalommal rendezett ünnepséget a Miskolci Gráciák Egyesülete a Minorita templomban december 17-én, advent harmadik vasárnapján, a Megváltó születését jelképező Betlehemi láng fogadására. A Cserkészszövetség tagjai által Bécsből elhozott lángot Radomszki Lászlóné, a Miskolci Gráciák Egyesületének alelnöke fogadta, majd tolmácsolta Pelczné dr. Gáll Ildikó a Miskolci Gráciák Egyesület elnökének ünnepi gondolatait.
Az ünnepi műsor végén, a Hősök terén került sor a láng átadására a vármegyéből érkezett polgármesterek és hívek részére.

2019 óta minden alkalommal eljövök az eseményre, hogy a Betlehemi Lángot elvigyem Felsőzsolca lakosainak” – mondta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere. Hozzátette: elsődlegesen azért, hogy a város adventi koszorúján ezzel a lánggal gyújthassák meg az öröm gyertyáját és onnan pedig továbbadhassák a település lakosainak. Így minden felsőzsolcai otthonba eljuthat a Betlehemi Láng. Nagyon sokan várják ezt az alkalmat és viszik haza magukkal a lángot, amely a szeretetet és békét jelképezi mindenki számára – hangsúlyozta a polgármester, aki Felsőzsolcán 16 órakor gyújtotta meg a várakozás harmadik gyertyáját.

A 16 órakor kezdődő ünnepi műsort a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda tanulói és tanári kórusa adta, akik évről évre szebbnél szebb és meghatóbb előadással készülnek a lakosság számára. Őket követte a Zsolca Táncegyüttes díszes viseletekben előadott Betlehem című koreográfiája, mely életre keltette a bibliai születéstörténet.
A műsor után vendéglátással készült az önkormányzat, hogy a lakosok kellemes hangulatban beszélgetéssel tölthessék az est hátralevő részét.