Skip to content

Gyöngyfűző és csipkeverés szakkör kiállítás a Bárczay-kastélyban

Büttös település gyöngyfűző és csipkeverés szakköreinek kiállítása várja a kézművesség és a népi hagyományok kedvelőit Felsőzsolcán.

A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör – tudásunkkal kézen fogva a közösségekért programja keretein belül megvalósult két szakkör a közösségépítés, szemléletformálás és a figyelem meglévő értékeinkre történő irányítása érdekében vette kezdetét Büttös településen. A foglalkozások sikerét az is mutatja, hogy egy kiállításra elegendő alkotást készítettek a résztvevők, melyet Felsőzsolcára is elhoztak. A kiállítás megnyitó a Petőfi Klub országos programsorozat eseményeként valósult meg a Bárczay-kastélyban, ahol a tárlatot 2022. szeptember 16-ig tekintheti meg az érdeklődő közönség.

A megnyitó alkalmával Hogya Zsolt alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a kiállítást Gergye Zoltán, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg, aki a népi kézműves alkotások kiállításának fontosságáról és a kézműves tárgyak megalkotásának példát mutató hatásairól beszélt, bátorítva a résztvevőket a szakkörökhöz történő csatlakozásra.
A rendezvényt a Rozmaring Népdalkör és a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör magyar bődi és kalocsai dalokból összeállított dalcsokra színesítette.

Fotó: KM