Skip to content

GUPVI – A HALÁL TÁBORAI filmbemutató és “málenkij robot” emlékest

halal_taborai

A Megbékélésért Polgári Szövetség a felsőzsolcai Rendezvények Házában megrendezésre kerülő GUPVI - A HALÁL TÁBORAI című dokumentumfilm bemutatójára és "málenkij robot" emlékestre várja az érdeklődőket 2021. november 5-én 13.30 órától.

Az emlékest keretében megemlékeznek Zsíros Sándor helytörténészről, a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága alapító tagjáról.

 

A “Hazajáró” stábja által készített GUPVI – A HALÁL TÁBORAI című dokumentumfilm bemutatóját követően előadások és kerekasztal beszélgetés keretében nyílik lehetőség találkozni az alkotókkal, történészekkel és kutatókkal – tájékoztatott Fehér Tibor, a szövetség elnöke.

 

A rendezvényen részt vesznek: Papp Annamária történész, újságíró, a Szabadság Erdélyi Napilap rovatvezetője; Benkő Levente történész, a kolozsvári Művelődés című közművelődési havilap főszerkesztője; dr. Bognár Zalán történész, tanszékvezető Károli Gáspár Református Egyetem; dr. Dupka György író, újságíró, szerkesztő, történész és lágerkutató és dr. Murádin János Kristóf történész, egyetemi oktató, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kancellárja.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!