Skip to content

Gingalló mesés babakoncert

A „GINGALLÓ” mesés babakoncert sorozat újabb programjára várták a 0-5 éves korosztályú gyermekeket szombaton a Bárczay-kastély közösségi termébe.

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár foglalkozásain belül működő Babusgató Baba-Mama Klub és a Reményi Ede Vonósnégyes babakoncertje alkalmával a korosztályuknak megfelelő mese dramatizálása során játékosan találkoznak a kicsik az élő klasszikus zenével. A gyermekek korai fejlesztése, a hagyományok ápolása, a közösségépítés mellett fontos, hogy minél hamarabb találkozzanak a különböző művészeti ágakkal. A komolyzene nem csak szórakozásra szolgál, hanem fejlesztésre is kiváló. Jótékonyan hat a személyiségfejlődésre, fejleszti a beszédkészséget, memóriát és elősegíti a szociális fejlődést.
A délelőtt folyamán Csukás István: Sün Balázs című meséje alatt hallhatták Farkas Ferenc Hat tánc című művéből az I., II. tételt, Vivaldi G-dúr szimfóniájából az I., II., III. tételt, valamint Leroy Anderson Jazz Pizzicato és Jazz Legato című műveit.