Skip to content

Gingalló – Babakoncerttel köszöntötték a tavaszt Felsőzsolcán

Fotó: Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár

Tavaszköszöntő családi rendezvényére várta a Babusgató Baba-Mama Klub a családokat március 18-án, szombaton a Vállalkozás Segítő Központba. A délelőtt folyamán a Reményi Ede Vonósnégyes Gingalló babakoncertje szórakoztatta a legkisebbeket és családjaikat.

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár könyvtári foglalkozásain belül működő Babusgató Baba-Mama Klub Gingalló Tavaszköszöntő Babakoncertjére várta szombat délelőtt a családokat a Vállalkozás Segítő Központba. A babakoncert sorozat elindításának célja a gyerekek különböző művészeti ágakba történő bevezetése volt. Emellett a közösségépítő rendezvények alkalmával lehetőség nyílik a gyerekek korának megfelelő fejlesztésére, korai olvasóvá nevelésére és a hagyományok ápolására is. Ezeken az alkalmakon megismerkedhetnek a komolyzenével, ami a tanulmányok szerint is megnyugtatja a babákat, valamint erősíti a kötődést a baba és az édesanya között. A gyerekek a babakoncerten a korosztályuknak megfelelő mese dramatizálása során, játékosan találkoznak az élő klasszikus zenével, ahol már az alkalmakról jól ismert Reményi Ede Vonósnégyes működik közre.

A délelőtt folyamán a Nagytakarítás a napnál című szlovák népmesét hallhatták a gyerekek, akik a mese által megtapasztalhatták, hogy az összefogással nagy tettekre is képesek lehetnek. A mese közben Vivaldi Olimpia Szimfónia I., II., IV. tétele, a Tavasz I. tétele, Bachtól Anna menüett, illetve Bartók Bélától gyerekdalok csendültek fel.

– A gyerekekkel együtt elindultunk megkeresni a Napocskát, akit már három napja eltakart egy nagy fekete felhő. Útközben találkoztunk a csigával, a szarkával, a nyúllal, a kacsával és a sünnel. A nagy felhőn elrepültünk az ezüstszínben ragyogó Holdhoz, aki megmutatta az utat a Napocskához. A gyerekek a szivárványos ejtőernyő alá bújtak el az eső elől, majd megtisztították a Napocskát, aki újból vidáman ragyogott az égen – mesélte Farkas Tünde könyvtárvezető.

A koncert végén a kicsik a gyerekhangszereket és a vonósnégyes hangszereit is kipróbálhatták.