Skip to content

Futóbiciklikkel gazdagodott a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda

Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő 40 darab futóbiciklit adott át a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda részére.

Az óvodának szánt kerékpárok beszerzése – melyek a mai napon kerültek átadásra a székhelyóvodában és a telephely óvodában – a hamarosan megépülő kerékpárút projekthez kapcsolódóan történt.

 

Az ünnepélyes átadásokon Szarka Tamás polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntötte az óvoda dolgozóit és a gyerekeket, majd tájékoztatást nyújtottak az október végére várhatóan elkészülő kerékpárútról.

Szarka Tamás polgármester örömét fejezte ki, hogy a kerékpárok beszerzésre kerültek, hiszen a kerékpáros közlekedésnek számtalan előnye van, amit már egészen kis korban is megtapasztalhatnak a gyerekek szüleik kíséretében.

 

Az önkormányzat a pályázat keretében 1.500.000 forintból szerezte be a futóbicikliket és a szükséges kiegészítőket, hogy az óvodába járó gyerekek megtanulják a biztonságos közlekedés feltételeit és szüleikkel, barátaikkal is biztonságosan kerékpározhassanak a városban a hamarosan megépülő kerékpárút hálózaton is.

Az átadások alkalmával a gyerekek örömére fellépett a Csiribiri együttes, akiknek koncertje alatt birtokba is vehették az új futóbicikliket és a hozzájuk tartozó védőfelszereléseket.