Skip to content

Fórum a helyi vállalkozóknak

 

Facebook

Szakmai fórumot tartottak csütörtök délután a Rendezvények Házában. Az önkormányzat rendezvényén Dr. György László, Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos és Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. elnöke tartott előadást a felsőzsolcai vállalkozások vezetői részére, előrevetítve a következő időszak kihívásait, kitörési pontjait.

Felsőzsolca Város vezetésének különösen fontos a helyi gazdasági szereplők közötti jó partneri kapcsolat kialakítása, építése, hiszen ez az alapja annak, hogy már több éve dinamikusan fejlődő várossá alakult Felsőzsolca. Ez a jó partneri együttműködés hívta életre a csütörtöki rendezvényt, melyet a jövőben hagyományteremtő jelleggel kíván megszervezni az önkormányzat.

A városban komoly cégek működnek, melyek komoly fejlesztéseket visznek véghez, és sok kis vállalkozás is működik, akik egyébként keresik a lehetőségeket, keresik azt, hogy hogyan tudnak például rákapcsolódni a nagy gyárakra és nagy üzemekre, amik a következő években fognak a városban felépülni. Nekik is próbál utat mutatni az önkormányzat és a középvállalatoknak is, akik egyébként több száz embert foglalkoztatnak. Ezen helyi vállalkozások vezetőinek információkkal, előrejelzésekkel történő segítése, illetve a helyi gazdaság mozgató rugói közötti kapcsolatteremtés lehetőségének megteremtése volt a Vállalkozói fórum célja.

Az est során Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntötte a vállalkozások megjelent vezetőit.

„Polgármesterként az elsődleges feladatom, hogy a vállalkozásokkal együtt működjünk, olyan közszolgáltatásokat nyújtsunk részükre, melyekkel megtartjuk, erősítjük és versenyképessé tesszük őket. A beszerzéseink jelentős részét helyi vállalkozások teljesítik, ami prioritást élvez számunka. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen vállalkozásaink szakmai felkészültsége, hozzáértése kiváló, így magas színvonalon járulnak hozzá városunk fejlődéséhez” – mondta a polgármester, aki beszédében kiemelte, hogy a vállalkozások nemcsak az adóbevételek miatt motorjai a településnek, hanem amiatt is, hogy helyi emberek részére biztosítanak munkalehetőséget, ezzel csökkentve az esetleges elvándorlást, valamint az egymásra épülő vállalkozások kölcsönösen erősíthetik egymást. Szarka Tamás beszéde végén megköszönte a helyi vállalkozások vezetőinek partnerségüket, támogatásukat, majd további sikeres és eredményes tevékenységet kívánt részükre.

A köszöntőket követően Dr. György László, Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos és Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. elnöke tartott előadást előrevetítve a következő időszak kihívásait, kitörési pontjait. A fórum záró programjaként Felsőzsolca Város polgármestere elismeréseinek átadására került sor.

Felsőzsolca Fejlesztéséért elismerésben részesült a Borsod Power Kft. ügyvezetője, Pelle Zoltán, akinek precíz, pontos munkáját a vármegyében, így Felsőzsolcán is sok közintézmény dicséri, mint óvodák, iskolák, templomok, különböző hivatalok villamossági munkája, díszkivilágítása. Munkavégzésük során mindig együttműködőek a megrendelővel, maximálisan alkalmazkodnak az önkormányzati igényekhez. Pelle Zoltán nem csak munkájával vesz részt Felsőzsolca életében, hiszen szívesen és rendszeresen támogatja a helyi polgárőrséget és sport clubot. A cég vezetője többször tett javaslatot, szolgált jó ötlettel egy esetleges kivitelezés alkalmával.

A Krug Hungary Kft. Felsőzsolca Közöségért elismerésben részesült. A műanyagipari termékek fröccsöntésével és a fröccsöntéshez szükséges szerszámok gyártásával foglalkozó vállalat nagy léptékű fejlődése mellett, a cég vezetése elhívatott a helyi rendezvények, civilek támogatásában. Évről évre segítséget nyújt a felsőzsolcai programok megvalósításához, sőt nagy figyelmet fordít arra is, hogy lehetőségeihez mérten helyi lakosokat alkalmazzon. A vállalkozás odafigyel a környezettudatosságra, keresi a kapcsolatot a város vezetésével és szerepet vállal a közösség erősítésében. Az elismerést Tornyos István vette át.

Felsőzsolca Gazdaságának erősítéséért a GKN Automotive Hungary Kft. igazgatója, Dr. Csonka Béla vette át a polgármesteri elismerést, a Felsőzsolca történetében kiemelt jelentőségű 52 milliárd forintos beruházás megvalósításával színvonalas álláslehetőségeket biztosító, 1500 munkahelyet létrehozó, ezáltal az elmúlt évtizedekben Felsőzsolcát, valamint az egész megyét is érintő elvándorlási folyamatokat megállító tevékenység folytatásáért.

Kapcsolódó galéria