Skip to content

Folytatódik a kánikula – Ismét hőségriasztás van érvényben

Augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig III. fokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást adott ki 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától kezdődően 2022. augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig.

A tartós hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Ügyeljünk az elkövetkező napokban a fokozott vízivásra! Lehetőség szerint 11.00 és 15.00 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek is meggyulladhatnak a nagy melegben. Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

Igénybe vehető légkondicionált közintézmények városunkban:

Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ – Felsőzsolca, Kassai u. 32.

Vállalkozás Segítő Központ – Felsőzsolca, Szent I. u. 78.

Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal – Felsőzsolca, Szent I. u. 20.