Skip to content

Figyelem! – III. fokú hőségriasztás!

Harmadfokú hőségriasztást adtak ki 2024. július 7-én 00.00 órától 2024. július 12-én 24.00 óráig az ország egész területére.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve – az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást adott ki 2024. július 7-én 00.00 órától 2024. július 12-én 24.00 óráig.

A tartós hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Ügyeljünk az elkövetkező napokban a fokozott vízivásra!

Lehetőség szerint 11.00 és 15.00 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek is meggyulladhatnak a nagy melegben.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

A hőségriasztásra tekintettel Felsőzsolca városában igénybe vehető légkondicionált közintézmény a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal épülete (Felsőzsolca, Szent István u. 20.).