Skip to content
HÍREK Felvonulással kezdődött az első Alma Feszt Felsőzsolcán

Felvonulással kezdődött az első Alma Feszt Felsőzsolcán

Látványos felvonulással vette kezdetét szombaton az Alma Feszt, aminek kitűzött célja, hogy sokakat vonzó, neves rendezvénye legyen a városnak, ahol a hagyományos, népi értékeket képviselő fellépők, táncosok és zenészek mellett minden korosztály számára vonzó zenekarok és programok szórakoztassák a felsőzsolcaiakat és a városba látogatókat.

A 2003 tavaszán, Miskolcon alakult Vaga Banda társulat figyelemfelkeltő zenéjével és akrobatikus elemeket tartalmazó szórakoztató műsorával hívta a lakosságot az Alma Fesztre, a kora délután kezdődő felvonulás során.

Őket követte a Miskolci Mazsorett Együttes, akik látványos műsorukkal szórakoztatták a közönséget a felsőzsolcai Csomasz Brass Band által játszott zenére. A felvonulás résztvevői voltak a tekintetet vonzó, népviseletbe öltözött Zsolca Táncegyüttes tagjai, a szintén felsőzsolcai Rozmaring Női Népdalkör, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda diákjai, tanárai, valamint a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda óvodásai is. A felvonulás a Hősök teréről a Rendezvények Házáig haladt, a lakosokat pedig ezalatt az önkormányzat sajtjai mellett, pálinkával kínálta városunk polgármestere.

 

A cikkünk alatti galériában visszanézheti a felvonulásról készült fotósorozatot!