Skip to content

Felvonulással kezdődött az első Alma Feszt Felsőzsolcán

Látványos felvonulással vette kezdetét szombaton az Alma Feszt, aminek kitűzött célja, hogy sokakat vonzó, neves rendezvénye legyen a városnak, ahol a hagyományos, népi értékeket képviselő fellépők, táncosok és zenészek mellett minden korosztály számára vonzó zenekarok és programok szórakoztassák a felsőzsolcaiakat és a városba látogatókat.

A 2003 tavaszán, Miskolcon alakult Vaga Banda társulat figyelemfelkeltő zenéjével és akrobatikus elemeket tartalmazó szórakoztató műsorával hívta a lakosságot az Alma Fesztre, a kora délután kezdődő felvonulás során.

Őket követte a Miskolci Mazsorett Együttes, akik látványos műsorukkal szórakoztatták a közönséget a felsőzsolcai Csomasz Brass Band által játszott zenére. A felvonulás résztvevői voltak a tekintetet vonzó, népviseletbe öltözött Zsolca Táncegyüttes tagjai, a szintén felsőzsolcai Rozmaring Női Népdalkör, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda diákjai, tanárai, valamint a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda óvodásai is. A felvonulás a Hősök teréről a Rendezvények Házáig haladt, a lakosokat pedig ezalatt az önkormányzat sajtjai mellett, pálinkával kínálta városunk polgármestere.

 

A cikkünk alatti galériában visszanézheti a felvonulásról készült fotósorozatot!