Skip to content

Felsőzsolcai Majális – Közösségben ünnepelt a város

Fotó: Takács József

Első alkalommal szerveztek nagyszabású majálist Felsőzsolcán a helyi civil szervezetek összefogásával, Felsőzsolca Város Önkormányzatának támogatásával. Fáklyás felvonulással és májusfa díszítéssel köszöntötték a jó időt, majd május 1-jén meg ünnepelték a munka ünnepét is egy városi majális keretében.

Közösségi program keretében szervezték meg az idei majálist és a fáklyás felvonulást, amelynek már két évtizedes múltja van a városban. Ebben az évben az önkormányzat felhívására a helyi civil szervezetek, alapítványok finomságokkal várták a városi majálisra érkezőket a sportpályán, amelyre sok helyi kilátogatott, hiszen a gyermekeknek és a felnőtteknek is színes programokat kínáltak a szervezők.

Az Együtt Egymásért” Péntek17” Egyesület, az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület, a Zsolca Kulturális Egyesület és a Polgárőr Egyesület üstben készített ételekkel, lángossal, óriáspalacsintával, virslivel várta a rendezvényre látogató felsőzsolcaiakat, míg a Felsőzsolcai Családokért Alapítvány és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda „A felsőzsolcai iskoláért” alapítványa ugrálóvárakkal, kézműveskedéssel, arcfestéssel szórakoztatta a gyerekeket, a Megbékélésért Polgári Egyesület pedig kerékpáros és rolleres ügyességi versenyt szervezett.

A programok sorából nem hiányozhatott a Csomasz Tóth Kálmán Református AMI Fúvószenekara és a helyi művészeti csoportok, népdalkörök előadása sem. A rendezvény Felsőzsolca Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.