Éljük át együtt újra a hamisítatlan falusi disznóvágást Felsőzsolcán a sportpályán! Autentikus porták, ízletes ételek, hagyományőrzés felső fokon és az elmaradhatatlan jó hangulat! Érdemes már most feljegyezni: II. Felsőzsolcai Disznótoros 2025. február 8. (szombat).
Február második szombatján ismét a gasztronómiai élvezeteké lesz a főszerep Felsőzsolcán, ahol 5 csapat méretteti meg magát megmutatva főzőtudományát, és kínál disznótoros ételeket kóstolásra. Az idei esemény különlegessége, hogy a város erdélyi testvértelepülése, Nyikómalomfalva is képviselteti magát a csapatok között.
A látogatók a délelőtt folyamán végig követhetik majd a húsfeldolgozás teljes folyamatát az ételek elkészítéséig. A csapatok által készített finomságokat meg is kóstolhatják majd, adományaikkal pedig támogathatják az egyesületeket.
A rendezvényen díjat kap majd a legnépszerűbb csapat, a legjobb toros és a legjobb fogópálinka is.
A fogópálinka verseny keretében – melyre bárki nevezhet – idén is megmérettetnek a házi fogyasztásra főzetett pálinkák. A benevezett házi pálinka mennyisége 0,2 liter. Az üvegen kérik feltüntetni a gyümölcs fajtáját/fajtáit, a pálinka évjáratát, alkoholtartalmát. A leadott mintákat számmal látják el, melyet a nevezési lappal együtt, letölthető ITT , a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtárban (3561 Felsőzsolca, Szent István u. 2.) kell leadni.
Nevezési határidő: 2025. február 6. csütörtök 15 óra.
A rendezvény részleteiről folyamatosan beszámolunk majd.
