Skip to content

Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése

Az „Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Felsőzsolca Város Önkormányzata 144 875 233 millió forint 100%-os intenzitású támogatásban részesült a „Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése” című TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00128 azonosító számú projekt megvalósítására.

Felsőzsolca Város Önkormányzata 2018.08.31-én támogatási kérelmet nyújtott be Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívásra „Felsőzsolca Város önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése” címmel.

A projekt célja Felsőzsolca város önkormányzati intézményeinek hatékonyabb energiahasználata, illetve racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése volt. A beruházás megvalósulása a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálják, továbbá a megújuló energiaforrások fokozottabb használatát teszik lehetővé. A fejlesztés tárgya a Felsőzsolcai GAMESZ műhely, valamint iroda épületének, továbbá a központi konyha és a városi könyvtár épületének energetikai korszerűsítése volt. A beruházásnak köszönhetően az épületben dolgozók egy jó energetikai mutatókkal rendelkező intézményben végezhetik feladataikat.

Felsőzsolca Város Önkormányzatának kiemelt törekvése, hogy a közfeladatok ellátásához szükséges épületeit korszerűsítse. Jelen megvalósult projekt kapcsolódik az önkormányzat korábbi fejlesztéseihez, megvalósulásával a település lakossága az önkormányzat által nyújtott közszolgáltatásokat magasabb színvonalú, korszerűbb, energetikailag is megfelelő szintű épületekben veheti majd igénybe, hozzájárulva ezzel az egymásra épülő projektekben való gondolkodás ösztönzéséhez és a gazdasági növekedés elősegítéséhez. A korszerű műszaki és energetikai rendszerek hozzájárulnak az épület környezettudatosabb és fenntarthatóbb működéséhez, a tervezett korszerűsítési beruházások energiatakarékos működése révén biztosítják az ingatlan működési költségeinek csökkenését. Ez hosszú távon hozzájárulhat azon stratégiai cél megvalósulásához, mely a fenntartható fejlődést eredményezi.
A projekt keretében megvalósuló energetika korszerűsítés révén csökken az érintett közintézmény energia felhasználása és károsanyagkibocsátása, így a projekt segíti a fenntartható környezet- és tájhasználattal kapcsolatos célok elérését.

A korszerűsítés keretében a következő munkák történtek: homlokzat hőszigetelése, födém hőszigetelése, homlokzati nyílászárók cseréje, napelemes rendszer kiépítése, fűtési rendszer korszerűsítése.
A felhívásról bővebb információt a www.palyazat.gov.hu oldalon olvashatnak.

A projekt megvalósítás befejezése: 2022.10.15

A szerződött támogatás összege: 144 875 233 Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

Sajtóközlemény

Záró sajtóközlemény