Skip to content

Felsőzsolca is bekapcsolódott a Digitális Témahét programjaiba

Fotó: Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda

Az iskolai csoportok a Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon vehetnek részt, itt Felsőzsolcán a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvodában, illetve a Rendezvények Házában, ahol a rendezvényt Hajós István, a Bastion Group vezetője és csapata nyitotta meg. A foglalkozások résztvevői a programozás mellett megismerkedhetnek a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségekkel is.

A Digitális Témahét Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseménye. 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére. Az ebben a tanévben már kilencedik alkalommal megrendezett Digitális Témahét célja, hogy a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia és innovatív pedagógiai módszerek terjesztésén keresztül fejlessze a tanulók digitális kompetenciáját.
A Digitális Témahét által segítik a 21. századi képességek fejlesztését biztosító digitális pedagógiai módszerek terjesztését. Szakmai támogatást és hálózati kapcsolódást biztosítanak a digitális eszközökkel támogatott innovatív oktatási gyakorlat iránt érdeklődő pedagógusok számára. Segítik a digitális írástudással és digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos ajánlásokat és támogatási formákat közvetíteni a diákok, szülők és pedagógusok felé egyaránt. Betekintést nyújtanak a legkorszerűbb oktatástechnológiai fejlesztésekbe. A tanárok felkészülését a Tudásbázisban elérhető kész mintaprojekt-csomagok és számtalan pedagógiai segédlet segíti.