Skip to content

Februárban kezdődik a gondosórák kiszállítása

Februárban kezdődik a tavaly igényelt jelzőkészülékek kiszállítása, mely az otthonukban élő idősek biztonságérzetének növelésére szolgál - tájékoztat Dukai Miklós önkormányzati államtitkár és Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár.

A magyar családokban az idős emberek lehetőség szerint saját otthonukban szeretnének élni, ehhez pedig olyan segítségre van szükségük, amely biztonságérzetüket növeli, közösségi kötődéseiket erősíti. Ezért indították el 2022-ben a Gondosóra programot, amely a digitális idősgondozás mérföldköve.

Az alanyi jogon járó, minden 65 éven felüli állampolgárt megillető, ingyenes jelzőeszközhöz az országban mindenhonnan elérhető diszpécserszolgálat tartozik.

Magyarországon a következő négy évben épül ki a program, amelyben a csuklóra rögzíthető, vagy nyakba akasztható Gondosórához 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik. Ezzel a lehetőséggel csaknem 1,5 millió idős ember életébe hoznak biztonságot. Jelenleg már csaknem harmincezer 65 éven felüli magyar állampolgár használja szerte az országban. A tavaly sikeresen regisztráltaknak februárban elkezdődik a jelzőeszközök házhozszállítása. Mindazok, akik most igényelnek új eszközt a www.gondosora.hu oldalon, néhány hónapon belül kaphatják meg gondosórájukat.

A fenti szolgáltatást a településünkön élő idős emberek is igényelhetik. A programról további információ a www.gondosora.hu oldalon, vagy a 06 1 445 00 80 telefonszámon érhető el.