Skip to content

Februárban I. Felsőzsolcai Disznótoros

Idén Felsőzsolcán is átélhetjük a hamisítatlan falusi disznóvágások hangulatát. Alig egy hónap, és minden a malacságokról szól majd a városi sportpályán. Érdemes már most feljegyezni: I. Felsőzsolcai Disznótoros 2024. február 10. (szombat).

Február második szombatján a gasztronómiai élvezeteké lesz a főszerep Felsőzsolcán, ahol 5 csapat már biztosan megméretteti magát, megmutatja főzőtudományát és kínál ételt kóstolásra.

Szarka Tamás polgármester kiemelte, ezzel folytatódik az idei városi nagyrendezvények sora és újra megpezsdül az élet Felsőzsolcán. A rendezvény reményei szerint újabb hagyományt teremt, amit nemcsak a városlakók szeretnek meg, hanem turisztikai szempontból is komoly potenciál van benne.
Ez alkalommal is mindent megteszünk majd azért, hogy mindenki jól érezze magát. Törekszünk arra, hogy ez is egy magas színvonalú rendezvény legyen és annyit már el lehet árulni, hogy az önkormányzat támogatásának köszönhetően civilszervezeteink fognak indulni a megmérettetésen. –

Adomány ellenében

– A látogatók végig követhetik majd a húsfeldolgozás teljes folyamatát az ételek elkészítéséig, és meg is kóstolhatják a csapatok által készített finomságokat az általuk meghatározott támogatási összeg ellenében – részletezte a tudnivalókat a polgármester, aki hozzátette, a befolyt összegekkel a kínáló szervezeteket támogatják majd a résztvevők.

A rendezvényen díjat kap majd a legnépszerűbb csapat, a legjobb toros és a legjobb fogópálinka is.

A fogópálinka verseny keretében –  melyre bárki nevezhet – megmérettetnek a házi fogyasztásra főzetett pálinkák.  A benevezett házi pálinka mennyisége 0,2 liter. Az üvegen kérik feltüntetni a gyümölcs fajtáját/fajtáit, a pálinka évjáratát, alkoholtartalmát. A leadott mintákat számmal látják el, melyet a nevezési lappal együtt, mely letölthető ITT , a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtárban (3561 Felsőzsolca, Szent István u. 2.) kell leadni.
Nevezési határidő: 2024. február 8. csütörtök 16 óra.

A rendezvény részleteiről folyamatosan beszámolunk majd.