Skip to content

Farsangi mulatság a Bárczay-kastélyban

A Babusgató Baba-Mama Klub Farsangi mulatságára várta a kicsiket és nagyokat a Bárczay-kastélyba. A fergeteges hangulatról a Szellőrózsa zenekar gondoskodott.

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár könyvtári foglalkozásain belül működő Babusgató Baba-Mama Klub programsorozataiban az olvasóvá nevelésen, a közösségépítésen, a gyermekek korának megfelelő fejlesztésén, a kulturált együttlétek megteremtésén kívül hangsúlyt fektet a hagyományok megismerésére, ápolására és tovább örökítésére.

A heti rendszerességgel 0-3 éves korosztályú gyerekek és szüleik részére megtartott foglalkozásokon kívül a jeles napokhoz, hagyományok ápolásához kötődő családi programokat is szervez. Ilyen a farsang a tavaszvárás ősi örömünnepe is. Az ilyenkor szokásos jelmezes mulatságot tartottak szombaton a Bárczay-kastélyban. Voltak itt cicák, pillangók, tündérek, tűzoltók, sárkányok, tigrisek, tehenek, akik apró kis lábaikkal táncra perdültek. A táncház végén a gyerekeknek alkalmuk volt játékra, könyvek nézegetésére, a szülőknek beszélgetésre és ismerkedésre.

A táncos jó hangulatról a Szellőrózsa zenekar gondoskodott, akik már többször nagy sikerrel léptek fel a programokon. A zenekar 3 éve alakult, tagjai Mislai-Szilasi Ildikó – vezető, népi furulya, Gonda Anita dob, ütőgardon, Boncsér Gábor népzenész, koboz, gitár és Repka Gyula táncházvezető, aki táncoktatással foglalkozik. Mindnyájuk mögött számos sikeres fellépés és táncház szereplés áll.

Ezen a napon a könyvtár is nyitva volt, lehetőséget biztosítva a beiratkozásra és kölcsönzésre.